dijous, 6 de juny del 2013

'GAUDEIX LA FESTA' 111, 112, 113 I 114

Vet aquí tot un seguit de vídeos de les emissions del programa de difusió cultural Gaudeix la festa.


PROGRAMA 111


Salomó ha mantingut viu interrompudament el Ball del Sant Crist, una llegenda local representada al poble en forma de teatre popular. El Ball de les Crespelles d'Òdena, recuperat recentment per la Confraria del Roser, s'ha consolidat com a acte central de la Festa Major d'aquesta vila de l'Anoia. Coneixem l'Àliga de Reus i la Moixiganga de Valls.










PROGRAMA 112


Festa Major de Maig de Tàrrega. La Processó de les Santes Espines i el Ball de l'Eixida son els principals actes del patrimoni festiu de Tàrrega conjuntament amb els entremesos i balls populars que recentment s'han creat i recuperat per enriquir la Festa Major de Maig. Coneixem el Verro de Cardedeu i entrevista a Andrés Montserrat de la comissió de l'Onso de la Mata.










PROGRAMA 113


La Festa de l'Arbre de Maig d'Igualada i la Cucafera de Morella. Igualada va recuperar l'any passat la Festa de l'Arbre de Maig, un celebració que enguany s'ha tornat a repetir i que comença de bon matí amb la tallada de l'Arbre que es porta a espatlles fins a la plaça de Pius XII on es planta. Coneixem la Cucafera de Morella i el Pare Pelegrí de Tossa que s'escull cada any per Sant Sebastià.










PROGRAMA 114


Els Cors de la Barceloneta i l'Aplec d'Esbarts Dansaires de Montserrat. La plaça del Monestir de Montserrat acull des de fa 57 anys l'Aplec dels Esbarts de l'Obra del Ballet Popular, una trobada que vol ser una mostra del treball de recuperació i manteniment de la dansa com a patrimoni cultural popular. El barri obrer de la Barcelona celebra des de mitjans del segle XIX celebra l'arribada dels Cors per Pasqua granada. Una festa que evolucionat amb els anys fins a l'actualitat on els cors son muts i desfilen pels carrers del barri acompanyats de bandes i batucades. Coneixem les Mulasses de Vilanova i entrevista a Miquel Joancomartí de l'entitat Xino Xano de Lloret









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada