dimecres, 20 de març del 2013

AVANCEN ELS PREPARATIUS DE LES CELEBRACIONS

Com bé sabeu, ja fa temps que unes quantes persones de la Colla de Geganters de l'ACF estan treballant de valent en la preparació de les activitats per commemorar el 25è aniversari dels gegants. Aquestes activitats tindran com a eix central la figura excepcional de Josep Cardona Nona, creador artístic dels nostres gegants, i al qual volem retre un homenatge.

Per tal de coordinar l'organització de les activitats, la setmana passada va tenir lloc una reunió dels membres de totes les comissions de treball. S'hi va parlar, per tant, de com evolucionen els preparatius en marxa, per exemple, de les activitats a les escoles, del conte, de l'exposició, de la taula rodona, de la trobada gegantera.

La Mati Romero escolta les explicacions de l'Albert Moya.
[Foto: Agustí G. Larios]

La Marta Pañella i la Marta Montané escolten el Josep M. Monés.
[Foto: Agustí G. Larios]

El Josep Ribas i el Xavi Cerdán també escolten el Josep M. Monés.
[Foto: Agustí G. Larios]

L'Elsa Pineda i la Roser Rius sembla que tenen fred.
[Foto: Agustí G. Larios]

Una de les qüestions fonamentals d'aquesta commemoració és recuperar el record i la memòria dels orígens dels nostres gegants. Per aquesta raó, alguns geganters van fer una entrevista a dos veterans de la Colla i que tingueren un paper fonamental en l'origen de la Colla: el Manel Carpi i el Josep Solé. Van ser, respectivament, el promotor de la realització del ball La Berguedana, inspirat en el Ball de la Patum de Berga, i el primer cap de colla.

El Manel Carpi i el Josep Solé.
[Foto: Agustí G. Larios]

Fruit d'aquella trobada de treball, hem pogut recuperar de manera concreta alguns fets bàsics dels primers moments, com ara les dates de les dues representacions del ball La Berguedana (14 i 15 de maig de 1988, al Centre Parroquial), la primera sortida de la Colla Gegantera (l'agost del mateix 1988, a Santa Coloma de Cervelló), la data de l'estrena del gegantó Banyetes (la Festa de Tardor també del mateix 1988) i la data de l'estrena de la gegantona Rebanyuda (la Festa de Tardor de l'any següent, el 1989).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada