dimarts, 5 de febrer del 2013

25 ANYS DELS GEGANTS DE L'ACF (1988-2013)

El 2013 commemorem el 25è aniversari dels gegants Jordi i Montserrat i Llorenç i Laia, construïts per Josep Cardona Nona, per encàrrec de l'Agrupació Cultural Folklòrica. La finalitat inicial d'aquestes dues parelles de gegants era representar el ball de la Patum, quelcom que s'esdevingué el maig de 1988 al Centre Parroquial, de la mà de l'Esbart Sant Feliu de l'ACF.

Tot i l'èxit de l'actuació, aquestes figures trigarien un any per a tornar a ballar, ara ja no dins d'un escenari teatral, sinó pels carrers al ritme de gralles i tabals. La Colla de Geganters es va crear com a secció de l'ACF el 1989 i la seva primera sortida va ser a Sant Celoni, amb motiu de la trobada gegantera de Ciutat Gegantera de Catalunya.

La Colla de Geganters de l'ACF durant la darrera edició de la Fira del Món Geganter (Sant Feliu de Llobregat, 2012). [Foto: fetasantfeliu.cat]

Per tal de celebrar aquesta efemèride, des de la Colla de Geganters de l'ACF es promourà tot un seguit d'activitats a realitzar en el decurs de 2013, amb l'objectiu de compartir amb tots els santfeliuencs i santfeliuenques la nostra alegria per aquests 25 anys de promoció de la cultura tradicional festiva a la nostra vila.

Algunes de les activitats en què s'està treballant dins del marc del 25è aniversari dels gegants de l'ACF són la participació en Carnaval, una exposició sobre els gegants, una trobada gegantera en la qual prendran part colles amb gegants de Nona, activitats per a nens i nenes, etc.

En aquest bloc volem fer-vos cinc cèntims de tot plegat i deixar constància de les activitats realitzades. Alhora, volem engrescar-vos a prendre-hi part tothora. Com afirma el lema de la nostra commemoració: No hi pots faltar!

1 comentari:

  1. Felicitats colla!
    Aquest any celebrarem els 25 anys dels nostres gegants i capgrossos.
    Aquesta festa la celebrarem amb tota la gent que ha participat al llarg de tots aquests anys i ha fet possible que aquestes figures viatgin per tot el país en nom de la nostra entitat.
    Falera Gegantera!

    ResponElimina