dijous, 14 de febrer del 2013

CARNAVAL 2013. EL MAKING-OF

La celebració de Carnaval 2013 va culminar la tarda de dissabte passat, en què una comparsa formada per membres de la Colla de Geganters de l'ACF va prendre part en la rua de Carnaval de Sant Feliu de Llobregat (Carnaval 2013. Una crònica i Carnaval 2013. Un video). Però, en realitat, la feina de preparació va començar fa unes setmanes, tot just després que la proposta del Francesc de prendre-hi part per donar a conèixer el 25è aniversari dels gegants de l'ACF fos aprovada en una reunió de la Colla. A partir d'aquell moment, doncs, l'autoanomenada «Comissió dels Tres Pastissers» es va posar fil a l'agulla (de fet, al capdavall, fil a l'agulla es va posar molta més gent!).

Va ser aquesta comissió de treball —formada pel Francesc, la Mati i el Xavi— la que s'ha encarregat de realitzar una proposta de disfressa i de coordinar tots els treballs de preparació. De seguida que s'hi van posar a treballar i van començar a fer bullir l'olla, van donar forma a una disfressa que aplegués un seguit de condicions:

  • De primer, que estigués vinculada directament amb la commemoració del 25è aniversari dels gegants de l'ACF.
  • Segonament, que fos d'elaboració relativament senzilla, atès que l'elaboració s'havia de fer totalment dins de la Colla.
  • I, per últim, que permetés una posada en escena que projectés de manera fefaent el sentiment d'unitat.

Així doncs, vam començar el treball de preparació de les 23 disfresses —la base de cartró reforçat amb forma de triangle, la roba dels pastís i el seu guarniment, l'espelma...—, alhora que prenia cos la manera de fer present tothora els gegants en la comparsa.

Després d'uns quants dies de treball força intens els caps de setmana, tallant, cosint, enganxant, buscant solucions relativament enginyoses —per exemple, la llum de l'espelma!—, vam aconseguir de tenir enllestides les disfresses dels 23 participants en la comparsa. I, simultàniament a aquesta tasca, hi va haver qui es va dedicar a fer materialment possible que els gegants Llorenç i Laia encapçalessin la comparsa carnavalesca.

La Carme cosint guarniments de meduixa sota la mirada atenta (control de qualitat!) de la Toñi. [Foto: Agustí G. Larios]

Ja en el tram final de la preparació i a corre-cuita, vam poder assajar una coreografia per fer una mica de ballada dalt de l'escenari de la plaça de la Vila.

Assaig de l'actuació feta a l'escenari de la plaça de la Vila. [Foto: Agustí G. Larios]




El divendres i el dissabte van ser dies de nervis i corredisses per acabar d'enllestir tota la logística imprescindible: els equips de música, el generador elèctric i els focus per a la furgoneta; i tot el parament necessari per a la celebració posterior.

Preparació de la decoració de la furgoneta amb els gegants Llorenç i Laia. [Foto: Albert Moya]

En definitiva, han estat unes setmanes de treball molt concentrat per preparar una activitat, com la participació en la rua de Carnaval, que ha estat el tret de sortida dels actes de commemoració del 25è aniversari dels gegants de l'ACF.

I, per a cloure, vet aquí un àlbum fotogràfic sobre la preparació del Carnaval.

Àlbum fotogràfic: clica sobre la imatge per a accedir-hi. [Foto: Agustí G. Larios, Albert Moya]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada