dimarts, 12 de febrer del 2013

CARNAVAL 2013. UNA CRÒNICA

Com sabeu, enguany els membres de la Colla de Geganters de l'ACF va participar en la rua de Carnaval de Sant Feliu de Llobregat amb una comparsa relacionada directament amb el 25è aniversari dels gegants de l'ACF, que s'escau el 2013. La nostra comparsa duia per títol «Qui es menjarà el pastís?», amb un pretés significat doble, perquè, tot i que inicialment podia fer pensar la gent que la temàtica de la disfressa estaria relacionada amb qüestions polítiques i econòmiques d'actualitat, en realitat responia al motiu directe de la nostra presència al Carnaval: la commemoració del 25è aniversari dels gegants Jordi, Montserrat, Llorenç i Laia.

Així doncs, la nostra disfressa era ben lògica: els 23 participants en la comparasa anàvem caracteritzats com una porció de pastís —de xocolata recoberta amb nata i farcida de nata i meduixa— guarnida amb una espelma. Des del començament de la rua, al carrer Mataró el parament de la nostra furgoneta va ser tota una sensació: perquè els gegants Llorenç i Laia, ben asseguts dalt del sostre del vehicle, convidaven tothom a la gresca i la xerinola. La resta d'animació anava a càrrec de Dani i la seva potent selecció musical, així com també dels participants de la nostra comparsa que anaven al derrare bellugant el seu cos/desfressa al ritme de la música. (Tot s'ha de dir: alguns amb molt i molt ritme, i altres, ai las, que els treus del valset geganter i semblen estaquirots...)

Furgoneta guarnida amb els gegants Llorenç i Laia. [Foto: Albert Moya]

Sigui com sigui, durant tot el recorregut de la rua, l'animació de la nostra comparsa va ser constant, inclosos els quatre components més joves, que no van defallir en cap moment. Al llarg de la rua van haver-hi moltes ocasions perquè diversos grupets de joves s'engresquessin amb nosaltres a ballar les cançons amb què Dani ens tenia força entretinguts.

La comparsa gegantera en plena ballada pels carrers de la ciutat. [Foto: Trini Soto]

En qualsevol cas, el moment més esperat de la rua va ser l'actuació dalt de l'escenari, a la plaça de la Vila. Sobretot, perquè van poder comptar amb la presència dels gegants Jordi i Montserrat, que, simbòlicament, van bufar les espelmes del pastís d'aniversari.

Actuació dalt de l'escenari de la plaça de la Vila. [Foto: Trini Soto]

Tot i que la nostra motivació per participar en la rua no era pas la competició del concurs, va ser molt agraït el premi obtingut per la comparsa: una menció especial del jurat. En acabta, encara vam conservar un xic d'energies per poder celebrar en grup la satisfacció de l'experiència viscuda, alhora que hi havia algú que ja començava a fer plans per al Carnaval de 2014.

Premi atorgart pel jurat a la nostra comparsa. [Foto: Teresa Canut]


Taula parada per a la celebració carnavalesca. [Foto: Teresa Canut]

Des de la Colla de Geganters de l'ACF volem felicitar tothom que ens ha donat suport i que, més enllà dels qui ens vam engrescar a disfressar-nos, va fer una feina força eficaç: Lluís i Pipas, al volant; Dani, amb la música; Eva i Trini, amb l'assistència constant i la fotografia; i les dues Marta, Josep Maria, Jordi, Cándico, Tete i Isabel, traginant els gegants a la plaça de la Vila. I, especialment, a tothom que al llarg de la rua ens va animar tothora.

Vet aquí un àlbum fotogràfic de Marc Rius publicat a fetasantfeliu.cat.

Vet aquí un àlbum fotogràfic de la nostra colla.

Àlbum fotogràfic: clica sobre la imatge per a accedir-hi. [Foto: Antonio Romero, Trini Soto, Teresa Canut, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Marc Rius]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada