dijous, 18 d’abril del 2013

SANT JORDI 2013

D'ençà el 1995, el 23 d'abril és el Dia Internacional del llibre, instituït per la UNESCO. Però la tradició literària d'aquest dia es remunta a començaments del segle XX, moment en què, durant la dictadura de Primo de Rivera, es va voler donar al Quixot un valor simbòlic com a referent simbòlic espanyol.

Tanmateix, a Catalunya, la festa adquirí uns valors simbòlics que depassaren i, alhora, bandejaren els plantejaments oficials inicials, ja que, en coincidir amb la nostrada celebració del patró, la festa literària arrelà i prenguè una forta embranzida. Sigui como sigui, en l'actualitat la celebració de la Diada de Sant Jordi és una de les tradicions cíviques més populars de Catalunya.

Des de la Colla de Geganters de l'ACF, el gegant Jordi us convida a col·laborar en la commemoració del 25è aniversari dels gegants de l'ACF, tot comprant roses i llibres a la paradeta que durant tot el dia tindrem instal·lada a la zona del carre Pi i Margall-plaça de la Vila.

Cartell de la venda de roses i llibres.
[Foto: Colla de Geganters de l'ACF]

Els llibres que posem a la venda són una acurada i variada selecció d'obres adreçades a lectors infantils i juvenils. Enguany una de les novetats especials és l'obra Víctor Iubacuto i els follets, de Maite Carranza. Es dóna la circumstància que questa autora presentarà, l'endemà de Sant Jordi, el seu divertit llibre als alumnes de 5è i 6è de Primària de Sant Feliu, però recordeu que, si voleu, el dia 23 el podreu adquirir a la nostra paradeta amb el tradicional 10% de descompte.


Maite Carranza.
[Foto: edebé]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada