dimarts, 30 d’abril del 2013

RECORD GRÀFIC» A AMANCHESTER, AMB EN TREBALL I NA CULTURA

Els dies 2 i 3 d'agost de 2003 es va realitzar a Manchester (Regne Unit) el 16è Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics. Des del 1988 (uf, quin any!), ADIFOLK, Associació per a la difusió del folklore organitza aquest aplec a diverses ciutats europees amb l'objectiu de sonar a conèixer la cultura popular catalana arreu d'Europa.

Xapa del 16è Aplec Internacional de la Sardana.
[Foto: ADIFOLK]

El primer aplec va tenir lloc a Àmsterdam (Països Baixos), el 1988, i el darrer ha estat el 2012, a Grenoble (França). Però de tots aquets, sens dubte, el més important per a la Colla de Geganters de l'ACF va ser el de Manchester, perquè per a aquella cita van ser convidats els nostres geganters amb l'encàrrec de fer ballar en Treball i na Cultura.

Hem recuperat uns vídeos enregistrats per Ferran Saez que mostren el moment àlgid del viatge, quan, a Exchange Sq., els nostres companys van interpretar els dos balls protocol·laris dels Gegants de Catalunya: el Ball d'aniversari i el Ball nou. Els nostres balladors van ser l'Albert Moya i el Josep Ribas, que van interpretar el Ball d'aniversari; i un altre cop l'Albert Moya, qui, amb el Lluís Montfort, va interpretar el Ball nou.

Vet aquí els dos vídeos. A gaudir!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada