dilluns, 22 d’abril del 2013

UN CAP DE SETMANA PLE D'ACTIVITATS

Ningú no pot negar que ja estem de ple dins de la temporada gegantera d'enguany, tal com ho palesen les activitats d'aquest cap de setmana passat. I ens referim només a aquelles en les quals ha pres part la Colla de Geganters de l'ACF. Amb el Banyetes i la Rebanyuda, perquè els gegants són a resturació, hem donat resposta a dues invitacions especials: el Fabulari de les Festes de Primavera de l'Hospitalet de Llobregat, el dissabte a la tarda, i la Jordiada de Cornellà de Llobregat al parc de Can Mercader, diumenge al matí.

El Fabulari de l'Hospitalet


Façana de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.
[Foto: AGL]
El Fabulari és una de les activitats més singulars de les Festes de Primavera de l'Hospitalet de Llobregat, ja que hi prenen part tant bestiari de foc, com gegants de caire tradicional, així com capgrossos de diversa mena. L'acte és organitzat pel Drac d'Or i consisteix en una plantada a la plaça de l'Ajuntament, seguida d'una cercavila pels carrers més cèntrics de la ciutat.

L'edició d'aquest any estava encapçalada pel canó de les Borgues i va comptar, entre d'altres, amb la presència del Lleó i la Mulassa de Barcelona. També van prendre part en el Fabulari els músics d'Els Cornuts, motiu pel qual el Banyetes i la Rebanuyda van tenir ocasió de ballar els seus ritmes.

Vet aquí un vídeo sobre el Fabulari 2013 emès per L'hospitaletdigital.



La Jordiada de Cornellà


Cartell de l'edició d'enguany de la Jordiada de Cornellà.
[Foto: AGL]
Diumenge al matí va tenir lloc, al parc de Can Mercader, l'edició d'enguany de la Jordiada de Cornellà de Llobregat. Aquesta activitat és una festa de cultura popular de tradició catalana, que inclou una mostra de cultura popular, d'artesania, activitats i tallers infantils, puntes de coixí, sardanes, castellers, parades de venda de roses i difusió de la lectura, etc.

El Banyetes i la Rebanyuda hi van prendre part, tot fent costat als nostres amfitrions: la Colla Gegantera del Foment de la Cultura de Cornellà.


Un colofó: preparació de Sant Jordi i restauració de capgrossos


A banda d'aquestes dues sortides amb figures, a més a més alguns membres de la Colla vam aprofitar la tarda del diumenge per tal d'avançar en la preparació de dues de les activitats futures de la colla: una d'elles, a tocar, com la diada de Sant Jordi; i l'altra, l'exposició «En Nona i els nostres gegants».

Pel que fa a la diada de Sant Jordi, a hores d'ara ja tenim tots els llibres que posarem a la venda el demà classificats per franges d'edat —des de nadons fins a majors de 16 anys—. I pel que fa a la preparació de l'exposició, entre d'altres tasques, estem restaurant alguns dels 12 capgrossos que hi romandran exposats als visitants.

Vet aquí algunes imatges d'aquesta tasca de restauració.

Àlbum fotogràfic: clica sobre la imatge per a accedir-hi.
[Foto: AGL]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada